Onkruidbestrijding door middel van heet water

Chemische onkruidbestrijding (DOB) was tot begin medio 2016 toegestaan op verhardingen en daarna verboden. De tijd is aangebroken om nu over te gaan naar betaalde, efficiënte en duurzame en flexibele methodes. De WAVE methode is hierbij absoluut de beste onkruidbestrijding. De methode is effectief, energie zuinig en bestrijdt alle soorten onkruiden door middel van een thermische werkwijze met heet water. Het is geschikt voor alle soorten (half) verhardingen (zelfs kunstgras is mogelijk) het is een duurzame en milieuvriendelijk methode. Doordat de methode ook betaalbaar is biedt het de beste kwaliteit/prijsverhouding t.o.v. andere thermische methoden.

De Wave machine maakt dus gebruik van heetwater (ca.98 graden). Tijdens de bestrijding zal de celstructuur van de onkruidplant worden blootgesteld aan een explosie van heetwater waardoor de celwand weekbaar wordt en het zijn functie verliest. De bovengrondse plantendelen zullen afsterven en bij elke vervolg bestrijdingsbeurt verder worden uitgeput. Bij veel soorten zal zelf al naar één bestrijding de onkruidplant in het geheel afsterven. Bij wortelonkruiden en meerjarige soorten zal op termijn de dieptewerking en de uitputting van de onkruidplant zijn werk doen en de plant zal afsterven. Door de methode consequent toe te passen kan er voor een relatief lage prijs een goede kwaliteit worden geleverd.

Doordat de werkdruk laag is (0-2 bar) kan er zonder schade langs gevels en op poreuze waterdoorlatende bestrating gewerkt worden. Dit geldt ook voor natuursteen. Er is geen brandgevaar of stofbelasting tijdens de werkgang. Voor de Sensor serie geldt dat de HUURWAVE machine is uitgerust met speciale banden zodat de wieldruk zeer laag is. De machines zijn in staat om zelfstandig oppervlaktewater te tanken, waardoor er geen kostbaar drinkwater verloren gaat. Het oppervlakte water zal na gebruik weer schoon en onvervuild terugvloeien naar het oppervlakte water. Door gebruik te maken van heetwater  wordt er met relatief weinig water een zeer goed resultaat behaald met een geringe energieverbruik. Dit blijkt ook uit diverse onderzoeken, het onderzoek van P. Krisoffersen is hiermee een betrouwbare en onafhankelijke voorbeeld.

Als u een Wave machine huurt bij HUURWAVE krijgt u dus de mogelijkheid om het beste resultaat te behalen tegen lage kosten op een flexibele basis.

© 2019 - Huurwave heeft haar website laten maken door Ebbers Media. Huurwave is een onderdeel van Wolterinck b.v.